Međunarodna konferencija

Objavljeno: nedjelja, 12 Avgust 2018

Riječi iz Sehare

Pripovijedanje i izazovi današnjice

5.-7.10.2018. godine, u Sarajevu, Bosna i Hercegovina

Četvrta međunarodna konferencija Pripovjedača bez granica (TwB) uključit će pripovjedače, muzičare, mirotvorce, medicinske i obrazovne stručnjake. TwB ovaj događaj organizuje u saradnji s Udruženjem za podršku slobodnom odgoju i obrazovanju DUGA iz Sarajeva, koje vodi Amela Šehalić.

Pripovjedači bez granica duga11dolaze kako bi ponudili nove i raznovrsne načine za promovisanje pripovijedanja, te kako bi ostavili trag u svijetu u kojemu je neophodno pružiti ruke jedni drugima, kao i prihvatiti ih, dok se vremena mijenjaju iz trena u tren. 

Ove godine nudimo čitavu paletu opcija, koje će pripovjedačima omogućiti da se okupe i iz srca podijele sve što smatraju istinski bitnim.

Šta očekivati:

Niz okruglih stolova. duga22„Okrugli stol“ mjesto je koje prihvaća sva stajališta i na kojem je aktivno slušanje jednako važno
kao i izgovorena riječ. 

Pripovijedanje i etičnost: Na koji način etičnost potiče odgovornost u okviru jezika etničke raznolikosti, kako za pripovjedače, tako i za mirotvorce? Gdje možemo pronaći mostove da uključimo one koji se razlikuju od nas?

Pripovijedanje u obrazovanju; prvenstveno kod osoba s traumom: Razmotrit ćemo svijet koji se rijetko vidi i čuje – svijet djece u hospicijima, koji se na svakodnevnoj bazi susreću sa smrću, a koja žive pod skrbi i brižnim pogledima svojih roditelja, osoblja i terapeuta.

O stručnim temama govorit će stručnjaci iz pojedinih područja koji će voditi radionice, predavanja i prezentacije o svom polju interesa.

Očekujte profesionalne pripovjedače iz cijeloga svijeta koji će ovu priliku uveličati svojom posvećenošću i vedrinom.

Dvije radosne večeri pripovijedanja obuhvatit će slasnu hranu, muziku i najbolje od poslovnog umrežavanja među prijateljima, saradnicima i profesionalcima.

I ljudi iz Sarajeva pričat će svoje priče, te će svi prisutni imati priliku da ih upoznaju i urone duboko u priče o hrabrosti, ljubavi i odlučnosti koje su obilježile njihove živote.

Ovo je:

Prilika za gradnju mostova i doživljavanje blagostanja prirođenog pozitivnom radu s pričama koje povezuju i nude terapijsku dobrobit. Ujedno možemo učiti jedni od drugih kroz jedno od najstarijih umijeća, pripovijedanje, u kojem su svi jednaki jer se posmatramo očima srca.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku!                                     

Najtopliji pozdravi od ekipe Pripovjedača bez granica iz Sarajeva:

Amela Šehalić, Micaela Sauber, Maria Serrano, Ivanir Sibylla Hasson, Gauri Raje

 

Podržano od:

 

UtenriksdepartementetNiva2Engelskwdt

 

DTSlogocol

ministry

 

fus-logo

 

BILDWolleLogo

Sarajewodeutoc